Parcours omschijving Strandraces

De gemiddelde strandrace in Nederland is rond de 40 kilometer lang, waarbij de start en finish meestal op de zelfde locatie plaatvinden.

In de beschrijving hieronder vind je een overzicht van alle strandraces die op dit moment in Nederland gehouden worden.

Classificering parcours: Heel Makkelijk * Makkelijk ** Gemiddeld *** Zwaar **** Heel Zwaar *****


Derpbikers

Egmond 38km **

Het parcours van de Derpbikers race één van de gaafste strandrace van het jaar is als volgt, je start ter hoogte van strandpaviljoen de Zilvermeeuw in Egmond aan Zee. Daarna rijd je langs Egmond om dan te keren bij Bergen aan Zee. Dan retour langs Egmond om te keren bij de mast, hierna volgen twee zandbulten om dan via start/finish de twee ronde in te gaan om vervolgs voor strandpavilijoen de Zilvermeeuw te finishen.

Pier tot pier Beach Series

40km *

Het parcours van de Pier tot Pier beachrace is als volgt, je start ter hoogte van de pier. Daarna rijd je via de buitenwaterring van Katwijk richting Noordwijk om dan te keren bij strandpaviljoen de Zeemeeuw. Dan retour naar Katwijk via de buitenwaterring om onder de pier in Scheveningen te finishen.


Flexwinkel Noordwijk

42km ***

Het parcours van de Flexwinkel beachrace is als volgt, je start op de boulevard voor het Hotel van Oranje in Noordwijk. Daarna rij je richting Zandvoort waar het strand verlaten wordt voor een keerlus rondom het circuit van Zandvoort. Dan retour naar Noordwijk om voor het Hotel van Oranje te finishen.


E3 strandrace

Eersel 60/75min *** 

Het parcours van de E3 strandrace Eersel is als volgt, de  start is op het ruime parkeerterrein van het E3-strand. Daarna gaan de renners het strand op, na een strook over het strand ligt aan het einde een zandheuvel om de renners vervolgens achter een bosrand door te laten rijden. Na 800 meter komen de renners terug het strand op. Op weg naar de finish toe rijden de deelnemers langs het strand waar kan gekozen worden voor een strook los zand of de zogeheten "chicken run" die harder is maar wel om. Net voor passage finish zal nog een zandheuvel liggen deze kan fietsend genomen worden.


Westland challenge 40km ***

Het parcours van westland beach challenge is als volgt, je start ter hoogte van strandpaviljoen zomertijd. Daarna rijd je richting Hoek van Holland om daar via Stuifkenszand ricthing Scheveningen te rijden om daar te keren. Dan retour langs de kustlijn om voor strandpaviljoen zomertijd te finishen.


Paal 17 Texel 

46km ****

Het parcours van MTB strandrace Texel is als volgt, je start ter hoogte van Paal 17 op Texel. Daarna rijd je richting de slufter om daar te keren en langs de start/finish te rijden om dan bij Paal 9 voor de tweede maal te keren. Hierna retour via de paal 17 lus om voor de laatste maal te keren bij de slufter. Dan retour langs de kustlijn om voor paal 17 te finishen.


rockanje 40km ***

Het parcours van MTB beachrace Rockanje is als volgt, je start ter hoogte van strandpaviljoen View in Rockanje. Daana rijd je richting het Oostvoornemeer om bij de Noordzeeboulevard te keren. Hierna rijd je langs te start/finish om te keren bij strandafgang de zandloper. Dan retour om voor strandpaviljoen View te finishen.


Brouwersdam 

40km ***

De strandrace Ouddorp is een mountainbike wedstrijd op het strand van Goeree Overflakkee bedoeld voor zowel recreanten als voor wedstrijdrenners en wordt onderverdeeld in een vrouwen en mannen. De start zal zo breed mogelijk gerealiseerd worden en plaats vinden op 1 lijn en de wedstrijd gaat over 4 ronden.


EK Strandrace

54km ****

Het parcours van het EK is als volgt, je start op de boulevard tegenover het Kurhaus. Daarna rijd je richting de haven om te keren en richting Katwijk te rijden. In Katwijk ga je het strand af bij camping Zuidduinen om vervolgens 1,5 km verder het strand op te rijden. Dan retour richting de boulevard van scheveningen om over de start/finish de tweede ronde in te gaan. De finish is na twee ronden op de boulevard van Scheveningen.


Egmond peir egmond 

36km **

Het parcours van Egmond-Pier-Egmond met vierduizend deelnemers is als volgt, je start op de boulevard van Egmond. Daarna rijd je langs Castricum richting Wijk aan Zee om te keren bij de pier. Dan retour via de parkeerplaats van Castricum om op de boulevard van Egmond te finishen.

Dijk tot dijk race

42km ***

Het parcours van de Dijk tot Dijk beachrace is als volgt, je start ter hoogte van beachclub Citadel in Den Helder. Daarna rijd je via de Helderse duinen van Den Helder richting Petten om dan te keren bij strandpaviljoen Zee en Zo. Dan retour naar Den Helder om voor beachclub Citadel te finishen.

Katwijk Fietst

37,5km  ***

Het parcours van Katwijk fietst is als volgt, je start ter hoogte van restaurant aan zee in Katwijk. Daarna rijd je op een nieuw parcours met drie rondes van ongeveer 12,5 kilometer. Het tracé loopt langs de vloedlijn tussen Katwijk en Wassenaar. Uitdagingen zijn in Katwijk de strandopgangen langs de Boulevard en de passage van de buitenwaterring. 
Nederzandt 40km **

Het parcours van nederzandt beachserie is als volgt, je start ter hoogte van strandpaviljoen nederzandt. Daarna rijd je richting Noordwijk om daar te keren en langs de kustlijn richting zandvoort te rijden om daar de tweede keerlus te nemen . Dan retour langs de kustlijn om bovenaan strandopgang langevelderslag te finishen.MTB ccc 40km ***

Het parcours van MTB strandrace CCC is als volgt, je start ter hoogte van strandpaviljoen clubzand in Castricum. Daarna rijd je richting Bergen aan Zee daar wordt het strand verlaten om vervolgens het strand op te rijden tegenover de Zilte Zoen. 

Hierna rijd je langs de kustlijn richting de laguna om 

daar te keren om vervolgens voor strandpaviljoen clubzand te finishen.


Koga renesse 72km ****

Het parcours van Koga Renesse beachrace is als volgt, je start ter hoogte van beachclub Perry’s. Het parcours wordt nu door de wedstrijdrijders 2 keer gereden. De wedstrijd zal nu uit komen op zo’n 72 km loodzwaar strand en hopelijk wat wind.

Foto: Keerlus pijlerdam kering


Hoek van Holland 

Den Helder 135km *****

Het Parcours van de langste en zwaarste strandrace is als volgt, je start ter hoogte van Maribu Beach in Hoek van Holland. Daarna rijd je via de haven van Scheveningen en de buitenwaterring van Katwijk richting IJmuiden, daar wordt het strand verlaten en volgt er een neutrale zone tot aan Wijk aan Zee, hier vervolg je de wedstrijd richting Den Helder langs de kustlijn. Echter bij Camperduin volgt er nog een zwaar stuk langs de lagune, hierna rijd je via de kustlijn richting Den Helder om bij voetbal vereniging Den Helder te finishen.


Beachbattle 

Wijk aan ZEE 30/40km ***

Het parcours van de Subaru beachbattle is als volgt, je start ter hoogte van Strandpaviljoen Sunseabar. Daarna is de wedstrijd verdeeld over 4,5 ronden van circa 8 kilometer voor de wedstrijdrijders en in 3,5 ronden voor recreanten. Diverse uitdagende elementen als de 18% steile Schoosklim, de SunSea Fly-Over en een éénmalige overgang over de Noordpier maken het parcours uniek.

Silvester woest 40km *

Het parcours van silverster beachseries woest is als volgt, je start ter hoogte van strandpaviljoen woest in callantsoog. Daarna rijd je richting Den Helder om te keren bij beach club citadel om daarna langs de start/finish te rijden om te keren bij strandopgang Nolmerban. Dan retour langs de kustlijn om voor strandpaviljoen woest te finishen.


waterreus 40km **

Het parcours van de waterreus beachserie is als volgt, je start op het strand ter hoogte van de Waterreus. We rijden richting het noorden. Het keerpunt is bij het bereiken van Katwijk. Dan terug naar Scheveningen om onder de Pier een tweede keerpunt te hebben. Vervolgens opnieuw naar Katwijk voor het derde keerpunt. Weer richting Scheveningen, onder de pier door en vervolgens linksaf naar de finish op het strand voor de Waterreus.


D-Day deining 38km **

Het parcours van strandrace D-Day is als volgt, je start ter hoogte van strandpaviljoen De Deining in Castricum. Daarna rijd je richting Egmond om te keren bij de mast om daarna langs de start/finish te rijden om te keren bij de pier in Wijk aan Zee. Dan retour langs start/finish om nogmaals te keren bij de mast om vervolgens voor strandpaviljoen de De Deining te finishen.